Ciasto czekoladowe - proste i szybkie
Mój mąż uwielbia :).
SKŁADNIKI:
250 ml mleka,
1 szklanka mąki pszennej,
1 szklanka cukru,
1 jajko,
1 łyżeczka sody,
1 łyżeczka cynamonu,
2 łyżki kakao,
4 łyżki dżemu z owoców leśnych ( nie może być jasny ). Ja, z
przeoczenia dałam cały słoik jasnego dżemu i było pyszne.
Margarynę roztapiamy, studzimy.
Do
miski wsypujemy przesianą mąkę, cukier, sodę, cynamon, kakao, wlewamy
mleko, dodajemy jajko i dżem oraz roztopioną margarynę i wszystko razem
dokładnie mieszamy. Przekładamy do natłuszczonej formy keksowej.
Pieczemy
w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180°C piekarnika przez 40 minut. Może istnieć
potrzeba dłuższego pieczenia. Trzeba sprawdzać patyczkiem.
Komentarze
Prześlij komentarz